Faalangst

Herken je dat?

Je hebt weken lang geleerd en beheerst de stof compleet totdat het moment daar is dat de toets voor je ligt. Je handen trillen, je begint te zweten, het wordt zwart voor je ogen en je weet plotseling niets meer. Alle woordjes, formules die keurig in je hoofd zaten, zijn verdwenen. Het resultaat is een dikke onvoldoende. Hoe teleurstellend is dit.

Dit zag ik ook gebeuren bij een aantal leerlingen van mij. Het maakte niet uit hoe goed ze hun best deden en hoe veel bijles ze kregen, het resulteerde altijd weer in onvoldoendes. Groot was de teleurstelling bij hen maar ook bij mij. Ook voor deze groep met faalangstproblematiek wilde ik een helpende hand bieden.

Voor mijn persoonlijke ontwikkeling volgde ik destijds een opleiding in Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). Via deze opleiding kwam ik in contact met de MatriXmethode, een prachtige effectieve, snelle methode die ingezet kan worden bij volle hoofden, leerproblemen of emotionele problemen. Inmiddels heb ik hier ook een opleiding in afgerond en help ik volwassenen en kinderen met bovenstaande problematiek. Meer weten? Kijk dan op MatriXcoaching, hier leg ik uit hoe ik jou of jouw kind kan helpen.

Een veelvoorkomend probleem is faalangst. Door de MatriXmethode in te zetten is het mij gelukt om leerlingen met faalangst zelf de beleving van hun angst in hun hoofd te laten veranderen. Zo had ik een leerling die altijd het gevoel had dat er een grote bewegende stuiterbal in haar hoofd zat tijdens de toets. Door haar te coachen op de beleving van deze stuiterbal in haar hoofd, was ze in staat om de stuiterbal zachter en kleiner te maken en zelfs te laten verdwijnen. Op deze manier lukte het haar om haar angst te neutraliseren. Wil jij weten hoe zij de training heeft ervaren? Bekijk dan onderstaande video waarin Yvette vertelt wat de training met haar heeft gedaan. Het was voor mij een openbaring om te zien hoe deze aanpak zijn werk deed bij mijn leerlingen. Het mooie van deze aanpak is dat de leerling in kwestie zijn/haar probleem niet perse met mij hoeft te delen. Ook voor volwassenen is deze methode heel geschikt. Zo heb ik iemand die op latere leeftijd een examen moest doen, goed kunnen helpen.

Je bent echt niet de enige met faalangst. Het is gelukkig goed te overkomen en daar hoef je echt geen medicijnen met de nodige bijwerkingen voor te slikken. Met mijn aanpak kun je voorgoed van je faalangst verlost worden. De sleutel ligt immers bij jezelf en daardoor werkt deze aanpak ook zo goed. Je creëert namelijk zelf je eigen oplossing voor je probleem en dat werkt beter dan wanneer iemand anders een ‘oplossing’ voor je aandraagt.

Kamp jij of kampt jouw kind ook met faalangst?

Dan gun ik jou of jouw kind ook mijn hulp. Hoe fijn zou het zijn wanneer je je capaciteiten ook echt zichtbaar kunt laten worden. Dat je weer mag gaan groeien en bloeien. Wil je weten of ik iets voor jou of jouw kind kan betekenen? Neem dan contact met me op. Ik zet me graag in voor jou of jouw kind.

 

Aanmelden voor een vrijblijvend (online) adviesgesprek

Referenties

Deze training heeft mij veel rust opgeleverd waardoor ik meer zelfvertrouwen heb gekregen. Doordat ik alles opnieuw ingedeeld had, kon ik rustiger en beter nadenken.
- Zoë

Werkwijze

1Telefonisch contact
In het eerste (telefonisch) contact inventariseer ik of ik jou of jouw kind kan helpen.


2Sessies
In drie individuele sessies werken we aan het neutraliseren van jouw faalangst. Veelal is dit voldoende om voorgoed van je faalangst verlost te zijn.

Tarieven


Individuele sessie faalangsttraining: €72,50 per uur.