Examentraining

Zie jij het zitten om nog een jaar op de middelbare school door te brengen?

Of neem je liever aan het eind van het jaar je diploma in ontvangst zodat je kunt genieten van een onbezorgde zomer?

Misschien heb je het gevoel dat je de stof wel snapt maar weet je niet hoe je het toe moet passen.

Of je begrijpt het echt niet en wil graag een duidelijke en gestructureerde uitleg van alle examenstof.

Hoe zou het voor je zijn als je met een goed gevoel je examens in gaat?

Wacht dan niet langer en doe mee aan één van onze kleinschalige examentrainingen!

Met een examentraining van Heilersig Studiecoaching bereid jij je optimaal voor op je examen. Wij geven al sinds 2014 examentrainingen met een slagingspercentage van nagenoeg 100 %. Over het algemeen hebben de kandidaten die de afgelopen jaren deel hebben genomen aan onze examentrainingen hogere cijfers gehaald dan op de SE's. Sommigen scoorden zelfs 2 punten hoger.

Onze begeleiders zijn enthousiast en deskundig. Leerlingen zijn erg tevreden over onze kleinschalige trainingen (maximaal 5 personen). Ze hebben baat bij de heldere structuur, de duidelijke en rustige uitleg en de persoonlijke aandacht. Leerlingen geven aan dat ze met meer zelfvertrouwen het examen ingaan. Ook de sfeer tijdens de training wordt als prettig ervaren.

De examentrainingen worden gegeven in de meivakantie. Data worden in het voorjaar van 2021 bekend gemaakt. Voor de volgende vakken kunnen wij examentrainingen verzorgen:


vmbo: Nederlands,Engels, Duits, Biologie, Economie en Geschiedenis

havo: Nederlands, Engels, Duits, Wiskunde A, Wiskunde B en Biologie

vwo: Wiskunde A en Wiskunde B

Referenties

Ik heb geleerd om een tekst te begrijpen en hoe je het aan moet pakken. Er was een goede, duidelijk uitleg en de sfeer was prima.
Luca, examentraining Engels vmbo-mavo
De examentraining heeft me een goed overzicht van de stof gegeven en ook gelijk veel verduidelijkt. Ook heeft het me inzicht gegeven hoe je de antwoorden moet opschrijven.
Jesse, examentraining Wiskunde A havo
Ik heb veel duidelijkheid over de examenstof gekregen. Door de uitleg van Rens werd het allemaal veel duidelijker en heb ik het beter opgeslagen. De sfeer was fijn, rustig en gezellig, waar mogelijk.
Els, examentraining Wiskunde B vwo
De uitleg was fijn en duidelijk . De plaatjes die Berlinda gebruikte, maakte het overzichtelijk.  Ook  was er genoeg ruimte om door te vragen. Er was veel vrijheid in de volgorde van de onderwerpen, dat vond ik fijn. Het sloot mooi op elkaar aan. 
Lieke, individuele examentraining biologie havo
De uitleg was erg helder waardoor ik voor elk hoofdstuk veel extra duidelijkheid heb gekregen. Er was een duidelijke structuur en opbouw in de training waardoor ik goed wist wat ik nog moest doen ter voorbereiding op het examen.
Wouter, examentraining wiskunde B havo
Ik heb veel geleerd van de examentraining omdat Berlinda ons, na uitleg, zelf liet nadenken over de opgaven. Ik heb geleerd om op andere manier te kijken naar het oplossen van opgaven. Ik heb alle moeilijkheden nog weer op een rijtje gekregen met handige tips en uitleg.
Julian, examentraining wiskunde A havo

Werkwijze


1Kleinschalige groepstraining
De examentrainingen worden in een groep van maximaal 5 leerlingen gegeven.. Ook is het mogelijk om een individuele (her)examentraining op maat te volgen


2Oefenen

Tijdens een training wordt er per deelonderwerp uitleg gegeven waarna de leerlingen zelf aan de slag gaan met examenopgaven. Doordat de groep klein is, kan er direct hulp worden gegeven als de leerling er niet uit komt. De docent geeft aanwijzingen zodat de leerling vervolgens zelf de oplossing voor het vraagstuk kan bedenken. 


3Feedback en resultaten
Als alle deelonderwerpen besproken zijn, wordt er een oefenexamen gemaakt. Zodoende leren de leerlingen om alle stof door elkaar toe te passen. Na afloop wordt het oefenexamen uitgebreid besproken. Wij krijgen vaak te horen dat leerlingen blij zijn met het in- en overzicht dat ze tijdens een training krijgen. Na een training gaan de leerlingen met meer vertrouwen en rust het examen in. Ons slagingspercentage varieert tussen de 95 en 100 %.

Tarieven

Examentrainingen schooljaar 2020-2021

  • 2-daagse training vmbo 
9:00 tot 16:00 uur €270,00
  • 2-daagse training havo/vwo 
9:00 tot 17:30 uur €280,00
  • Individuele examentraining
 op aanvraag