Bijles

Sommige leerlingen hebben hulp nodig met één of meer lastige vakken. Ze hebben dan iets meer uitleg of een andere uitleg nodig om de stof te begrijpen. Voor deze leerlingen biedt bijles uitkomst. Een leerling wordt dan individueel begeleid met daarbij specifieke aandacht voor de vakinhoud. Bijles kan worden verzorgd voor vrijwel alle vakken. Er worden ook docenten ingehuurd om in bepaalde vakken bijles te geven. Zo hebben we Gerrie, die bijles voor wiskunde en talen verzorgt voor mavo- en havoleerlingen. Zelf verzorg ik bijles voor de meeste vakken. Daarnaast huur ik ook studenten in om bijles te geven. Zij geven bijles in vakken die passen bij hun expertise en achtergrond. Wilt u weten of we in een bepaald vak bijles verzorgen? Neem dan contact op.

De bijles kan zowel fysiek als online verzorgd worden. We hebben inmiddels ruime ervaring met het geven van online les, waardoor we een hele efficiënte begeleiding kunnen bieden.

 

 

 


Aanmelden voor een vrijblijvend (online) adviesgesprek

Referenties

“Rens zorgde ervoor dat de stof veel duidelijker en toegankelijker werd voor mij. Dat was ook iets wat ik miste bij mijn eigen wiskundedocent op school, waardoor het ontzettend fijn was als bepaalde onderwerpen nog eens uitgebreid uitgelegd werden. Rens kon het voor mij op een bepaalde manier uitleggen, met simpelere voorbeelden of tekeningen, waardoor het voor mij in één keer duidelijk werd. “
Inge, 6 VWO, wiskunde B bijles bij Rens
De bijles van Berlinda heeft ervoor gezorgd dat mijn Engels verbeterd is en dat ik van een 4 naar een 6 ben gegaan. De gastvrijheid en sfeer vond ik ook erg prettig.
Alvyra, Engels, 5 havo
Berlinda kwam 2 a 3 keer per week bij ons thuis om mijn dochter Heleen voor verschillende vakken bijles te geven. Mede door Berlinda’s grote deskundigheid, inzet en betrokkenheid heeft Heleen haar Mavo diploma behaald en heeft zij zo goed gescoord dat zij zelfs mag doorstromen naar de Havo. Berlinda levert echt maatwerk door goed aan te sluiten bij de leerbehoeften van Heleen en heeft ook snel het vertrouwen van mijn dochter gewonnen door echte oprechte interesse in haar te tonen. Heleen had niet altijd zin in de bijles maar door Berlinda’s geduld en vriendelijkheid wist Berlinda Heleen altijd wel weer te motiveren om aan de slag te gaan. Ik heb Berlinda verder ervaren als een zeer integer, betrokken en professioneel persoon met daarbij ook een sterk verantwoordelijkheidsgevoel.   Berlinda nam ook altijd de tijd om de bijles thuis voor- en na te bespreken zodat we  ook wisten hoe we Heleen met haar huiswerk en toetsen thuis verder goed konden begeleiden. Ook was Berlinda altijd bereid om actief mee te denken als het ging om belangrijke vak- en schoolkeuzen van Heleen en ik was dan ook altijd erg blij met haar deskundig advies. Voor de komende jaren zullen we zeker weer gebruik maken van Berlinda’s deskundigheid zodat Berlinda met dezelfde inzet, enthousiasme, betrokkenheid en haar vakkundigheid Heleen door de Havo kan loodsen.
Ouder van een leerling die voor meerdere vakken bijles heeft gehad
Ik had een achterstand met wiskunde waardoor Berlinda vaak dezelfde stof meer dan 1 keer uit moest leggen. Ik vond het fijn dat ze dat niet erg vond. Ik heb in korte tijd veel bijgeleerd en meer zelfvertrouwen gekregen. Het was serieus maar gezellig bij Berlinda. Ik zou het zeker aanraden aan andere leerlingen
Nannette, wiskunde A, 5 havo
Ik vond het fijn dat er eerst iets uitgelegd werd waarna je opdrachten ging maken om te kijken of je het begrepen had. Door de tips die ik kreeg en de uitleg hoe ik dingen aan moest pakken, ben ik zekerder van mezelf geworden
Marèl, Engels, 3 havo
De bijles heeft mij geholpen om de Engelse grammatica te begrijpen. Ik vond de uitleg prettig en de sfeer goed. Het heeft ervoor gezorgd dat ik van een 2 naar een 6 ben gegaan.
Floris, Engels, 4 mavo
Ik snap wiskunde nu veel beter. Het klinkt nu gewoon logisch. Ook helpt de wiskunde bijles mij bij aspecten van andere vakken zoals bijv. het formuleren van antwoorden bij scheikunde. Ik had het hele jaar door veel minder stress en ga met vertrouwen het examen in.
Natasja, wiskunde A, 5 havo

Werkwijze


1Intake
Voor bijles vindt een intakegesprek plaats met de leerling en ouders/verzorgers. Afhankelijk van de vraag wordt dan de frequentie vastgesteld. Veelal is dit 1 keer per week.


2Bijles
Tijdens een bijles wordt de stof stap voor stap besproken en uitgelegd aan de hand van voorbeelden. Daarnaast is er tijd voor het onder begeleiding maken van opdrachten.


3Contact & rapportage
Voor bijles geldt dat de voortgang van de leerling allereerst met de leerling zelf wordt besproken. Daarnaast wordt er maandelijks aan ouders/verzorgers gerapporteerd. Indien nodig wordt er contact opgenomen met de vakdocent op school. Uiteraard staan we altijd open voor vragen of opmerkingen van ouders/verzorgers.

Tarieven

Individuele bijles schooljaar 2022-2023

  • Middelbare scholieren per uur door docent
€50,00
  • Middelbare scholieren per uur door student
€42,00
  • Mbo- en hbo-studenten per uur
€55,00