Cursus 'beter leren'

Gaat jouw kind dit schooljaar naar de middelbare school?

Maar vraag je je af hoe deze overgang zal verlopen?

Of jouw kind de vaardigheden beheerst om zich alle nieuwe zaken eigen te maken?

Of ben je bang dat je kind vastloopt bij het plannen van zijn huis- en leerwerk?

Of misschien leert jouw kind op een manier die niet bij hem of haar past.

Waardoor de resultaten tegen vallen.

En jij komt hier pas achter, zodra het te laat is.

Hoe zou dat voor je voelen?

Stel je voor dat jouw kind gelijk leert hoe hij of zij zaken aan moet pakken op de middelbare school?

Waardoor hij of zij en jij niet voor verrassingen komen te staan?

Wat zou er dan mogelijk zijn voor jou?

Het geeft jouw kind rust en vertrouwen.

Dat geeft jou ook rust

In de cursus 'beter leren' ontwikkelt jouw kind vaardigheden waarvan hij of zij de rest van de middelbare schooltijd profijt zal hebben

De cursus 'beter leren’ is speciaal bedoeld voor eerstejaars middelbare scholieren. Ze leren hier hoe ze het leren op de middelbare school moeten aanpakken. Tijdens de cursus ‘beter leren’ krijgen leerlingen handvaten aangereikt over hoe ze het beste kunnen leren. Je leert hier om sneller en beter te leren met je eigen talenten.

Nadat een leerling deze cursus doorlopen heeft zal hij/zij beter in staat zijn om:

 • haar/zijn leer- en maakwerk in te plannen.
 • om te gaan met de digitale leeromgeving en gericht gebruik te maken van deze omgeving.
 • efficiënter aantekeningen te maken in de les.
 • woordjes van de vreemde talen te leren.
 • een samenvatting te maken.
 • een mindmap te maken
 • juiste formuleringen te geven
 • te begrijpen hoe het brein werkt en daar zijn of haar voordeel mee te doen
 • teksten te begrijpen
 • te bepalen of hij/zij visueel of talig leert en daar de juiste leermethode op toe te passen
 • om te gaan met tegenslagen en obstakels

De cursus omvat zes lessen. Elke les duurt 1 uur en 30 minuten. Er is plek voor maximaal vijf leerlingen, zodat er persoonlijke aandacht voor elke leerling is.

De cursus is vrij praktisch. We proberen het geleerde gelijk toe te passen op de stof waar de leerlingen op dat moment mee bezig zijn.

Zelf houd ik van activerende didactiek, dat wil zeggen dat ik de leerlingen graag laat bewegen. Mijn visie is dat bewegen leidt tot een betere opname en concentratie. Bovendien geeft het ook plezier. Mijn doelstelling is dan ook dat leerlingen het leuker vinden om te gaan leren. Vandaar ook mijn slogan: ‘leuker leren’.

Deze cursus wordt alleen aan het begin van het schooljaar gegeven en start in de vierde week van het schooljaar. Dag en tijdstip worden, afhankelijk van de roosters van de leerlingen, afgestemd. 

 


Aanmelden voor een vrijblijvend (online) adviesgesprek

Referenties

Ik heb hier geleerd hoe ik woordjes het beste kan leren maar ook hoe ik een betere samenvatting kan maken. Ik vond het ook gezellig.
Romee
Ik heb hier geleerd dat je pauze moet nemen en hoe je het beste kunt leren en je huiswerk kunt maken. Ook heb ik geleerd dat niet alles perfect hoeft. Ik zou het aanraden aan andere leerlingen want sommige dingen zijn voor iedereen nuttig, ook al ben je superslim. 
Jade

Ik vond de sfeer tijdens de cursus ‘Beter leren’ leuk, omdat je jezelf kon zijn. Ik weet nu hoe ik beter kan leren en hoe ik het aan moet pakken.

Stan

Werkwijze

1Stap 1
Na aanmelding voor de cursus 'beter leren' neem ik telefonisch contact met u op om inzicht te krijgen hoe uw kind de basisschool doorlopen heeft en wat uw kind nodig heeft.2Stap 2
De cursus beter leren omvat zes lessen en begint in de vierde schoolweek. Op dat moment zijn de kinderen gewend aan school maar zijn er nog geen toetsen afgenomen. Elke les duurt 1 uur en 30 minuten. In principe vindt de cursus ’s middags na schooltijd plaats. De dag en het tijdstip wordt aangepast aan de roosters van de leerlingen. Er is plek voor maximaal vijf leerlingen, zodat er persoonlijke aandacht voor elke leerling is. De cursus is vrij praktisch. We proberen het geleerde gelijk toe te passen op de stof waar de leerlingen op dat moment mee bezig zijn.


Tarieven

 • 6 wekelijkse groepslessen van 1 uur en 30 minuten
€265,00
Heb je belangstelling? Neem dan nu contact met me op. Heb je wel belangstelling, maar doe je de cursus liever op individuele basis? Neem dan ook contact met me op. Dan kijken we naar de mogelijkheden.