Hoe MatriXcoaching kan helpen bij het automatiseren

Jarno had de tafels niet geautomatiseerd. Daardoor liep hij vast op de middelbare school met rekenen en wiskunde. 

Ik heb Jarno geholpen met het automatiseren van de tafels door de MatriXmethode in te zetten. Eerst heeft hij zelf zijn hoofd opgeruimd. Boven zie je het resultaat; links de informatie in zijn hoofd zoals hij dat voor het opruimen zag en rechts de gerangschikte informatie nadat hij zijn hoofd had opgeruimd. Vervolgens hebben we samen de tafels doorgenomen volgens de MatriXmethode. De tafels kregen allemaal een plek in zijn opgeruimde hoofd en hij kan ze nu gewoon oproepen. Hoe mooi is dat? k wil graag het verhaal van zijn moeder met jullie delen:

Jarno, mijn zoon van 15, heeft erg veel moeite met het automatiseren, en ook de rest van de stof wat rekenen betreft.
Zeer veel tijd vanaf de basisschool, hebben we er in gestoken met het leren van tafels bv . Echter was hij het na een paar weken weer allemaal kwijt, wat erg frustrerend is voor hem. Zeker om altijd alleen maar onvoldoendes te halen na er zoveel je best er op te hebben gedaan.
Onlangs heeft hij drie sessies MatriXcoaching bij Berlinda gevolgd.
Het is opvallend hoeveel ondersteuning hij daar bij zich zelf heeft gevonden, en de manier hoe hij daar mee om gaat.
Ook lijkt het of hij daarbij veel meer zelfvertrouwen heeft gekregen.
En tot onze verbazing heeft hij meteen al een voldoende gekregen voor de eerste rekentoets.
Het helpt hem ook om alle verschillende vakken te ordenen in zijn hoofd, en het is dan ook een ondersteuning voor een toetsweek bv.
Voor kinderen met een “vol hoofd” is het zeker een aanrader.

Heb jij of heeft jouw kind ook moeite met automatiseren? Of heb je het gevoel dat jij of jouw kind een ”vol hoofd” heeft? Of heb jij of heeft jouw kind bepaalde angsten of onverwerkte emoties?

Dan gun ik jou ook mijn hulp. Hoe mooi zou het zijn als jij of jouw kind, net als Jarno, zaken gewoon onthoudt en meer zelfvertrouwen krijgt. Nieuwsgierig? Kijk dan eens op mijn site of neem direct contact met me op.