Volwassenen

Een vol hoofd?

Heb jij dat ook wel eens?

Dat je het gevoel hebt dat je hoofd vol zit?

Dat je dingen vergeet en continue bezig bent met het volgende wat je moet doen?

En je het gevoel hebt dat er niets meer bij past?

Dat het een chaos is in je hoofd?

Dat je daardoor het gevoel hebt dat je niet helder bent en tegen een burn-out aan zit?

Stel je voor dat je wel overzicht zou hebben.
Dat het je lukt om je leven te organiseren, zonder stress
En dat je rust ervaart.

Wat zou er dan mogelijk zijn voor jou?
Misschien kun je weer de onbezorgde persoon zijn die je altijd was.
En misschien ontstaat er ruimte om dingen te doen waar je blij van wordt.

Ik kan jou helpen om de chaos in je hoofd aan te pakken, zodat je weer overzicht en rust krijgt
Hiervoor gebruik ik een methode waarmee ik jou help om jouw hoofd op te ruimen. Jij leert de informatie denkbeeldig op een handige manier te ordenen, zodat jij het altijd terug kunt vinden. Informatie die niet meer nodig is, gooi jij weg en wat niet meer werkt voor jou, verander jij. Jij doet dit op jouw eigen manier zodat jij de regie krijgt over jouw hoofd. Zodoende ontstaat rust in je hoofd en ruimte voor nieuwe dingen.

Je krijgt weer overzicht, concentratie, focus en rust. Hierdoor ervaar je minder stress en spanning en zul je weer opgewekter door het leven gaan.

De MatriXmethode kun je vergelijken met het opruimen van je huis. Als je huis opgeruimd is, heb je geen overtollige rommel meer en je kunt spullen terugvinden. Dat geeft vaak een fijn gevoel. Dat gevoel kun je ook creëren bij het opruimen van je hoofd.

Emotionele problemen

Heb jij het gevoel dat je belemmerd wordt in jouw functioneren?

Dat je altijd moe of angstig bent door onverklaarbare redenen?

Dat je daardoor bang bent om slechter te presteren op je werk en in je dagelijks leven?
Terwijl je weet dat je het eigenlijk wel kunt.

Ben jij bang voor bepaalde personen, situaties of dieren?

Stel je voor dat je wel energie hebt en niet meer bang bent.
En dat je, zonder angst, weer dingen kunt doen waar je blij van wordt
En het gevoel hebt dat je gewaardeerd wordt.
Zou je dan met een lach op je gezicht door het leven gaan?

Ik kan jou helpen om die lach weer op je gezicht te krijgen.
Jij hebt in de loop van je leven veel ervaringen opgedaan. Bij sommige ervaringen heb je een positieve emotie maar bij andere ervaringen heb je een negatieve emotie. Zo’n negatieve emotie kan in de weg gaan zetten en kan je gaan belemmeren in je dagelijkse functioneren. Dit kan leiden tot angst.

Een voorbeeld van zo’n angst is faalangst. Denk bijvoorbeeld aan een belangrijke presentatie die je moet geven. Jij bent de expert op jouw vakgebied en weet dus veel meer dan de mensen in de zaal. Toch breekt het zweet je uit en ben je je tekst kwijt op het moment suprême. Wanneer je niets doet aan faalangst, kan het je leven dusdanig overheersen dat het uiteindelijk tot een depressie kan leiden.

Ik gebruik een methode die richt zich op de neutralisatie van negatieve emoties. De beleving van belangrijke gebeurtenissen wordt ontdekt en vervangen door het inzetten van zintuigen. Beleven doe je immers met je zintuigen. Je hebt ergens een plaatje bij, je hoort een geluid, er komt een gedachte op of je voelt iets. Tijdens de coaching help ik jou om jouw beleving van een situatie te veranderen. De situatie verandert daardoor niet, maar de lading wordt er af gehaald. Dit maakt dat jij je niet meer naar voelt, als jij teruggaat naar die situatie. Dit kan een situatie betreffen uit het verleden maar ook doemscenario’s die in de toekomst nog plaats zullen vinden.

De gebruikte methode heet de MatriXmethode en is ontwikkeld door Ingrid Stoop. Het wordt al meer dan 20 jaar met blijvend resultaat toegepast.

Deze methode kan ingezet worden bij trauma’s, angsten, onverwerkte emoties of onverklaarbare pijnklachten. Je hoeft jouw probleem niet met mij te delen. Ik begeleid jou in het vinden van jouw eigen oplossing. Dat maakt deze methode ook zo krachtig. Jij kunt de methode zelf leren en blijven gebruiken.

Referenties

Voor mijn werk deed ik een opleiding. Tijdens het examen raakte ik in paniek, ik wist het niet meer en was dik gezakt. Berlinda gaf aan dat ze mij wel kon helpen.Ik op een woensdagmorgen er naar toe. Ik moest mijn hoofd tekenen en deze stap voor stap opruimen. Daarna ging ik terug naar het moment van het examen. Het voelde alsof mijn keel dichtgeknepen werd door een te strakke blouse. Het frappante was dat ik zelf dat gevoel kon veranderen waardoor het dus weg ging. Ik dacht het zal allemaal wel, maar tijdens het herexamen deze techniek weer toegepast en het werkte; ik was een stuk rustiger en de paniek die op kwam, kon ik aan.
- Annemarike, 48 jaar
Het besef dat ik ervaringen in mijn hoofd had opgeslagen, daar vervolgens met hulp van Berlinda vormen aan kon geven en die tenslotte middels haar vragen kon ordenen naar de juiste plek of verwijderen zodat er weer ruimte en rust ontstaat. Toen ik thuis was kon ik het plaatje van mijn “nieuwe hoofd” nog heel lang oproepen en daarmee rust ervaren. Ik heb inzicht gekregen in beelden en lijfelijke gevoelens die verschijnen wanneer ik in een “frustratie” situatie zit. Ik heb tijdens de sessie ervaren dat ik de druk die ik dan ervaar zelf kan verzachten door iets te veranderen aan de vormen/beelden die ik de emoties had meegegeven. Hierdoor kreeg de “frustratie” een andere dimensie en hield ik het niet langer vast en kon ik terugkijkend de situatie beter relativeren.
Esther, vrouw 48 jaar met burn-out klachten

De Matrixsessies hebben veel voor mij betekend. Ik heb veel meer rust kunnen creëren in mijn hoofd. Hierdoor heb ik geen vol gevoel meer en kan ik alle informatie die ik op een dag krijg makkelijker plaatsen in mijn hoofd. Naast de rust, weet ik ook hoe ik beter om kan gaan met minder leuke situaties. Ik kan de gedachte of het beeld omzetten in iets positiefs. Dat is heel fijn, want zo kun je vervelende situaties vergeten en het mooie eruit halen. Het heeft me heel erg geholpen en dit ga ik zeker gebruiken!

Eileen, 5 VWO

Werkwijze

1
Telefonisch contact. In het eerste (telefonisch) contact inventariseer ik of ik jou kan helpen.


2
Afhankelijk van de hulpvraag zijn twee of drie individuele sessies van een uur, nodig. Veelal is dit voldoende om van je probleem verlost te worden. De sessies vinden plaats in mijn praktijk in Laren. Eventueel kan ik je ook op afstand coachen via Skype of Zoom. Via onderstaande button kun je een gratis telefoongesprek aanvragen. Je kunt natuurlijk ook meteen telefonisch contact met me opnemen.